משקים וספקים

TE- בית אלפא

עוד משחר ההיסטוריה, כוחו של הגוף לרפא את עצמו נקשר בפלאי צמח התה. התה, המשקה המבוקש והנפוץ בעולם, הומצא בסין והתפשט לעולם כולו. לפני עשור התחלנו תהליך של "From field to cup" – כנגזרת מהמושג "Farm to Table" שראשיתו בעשרות מסעות לאיתור מטעי התה המתאימים באזורים שונים בסין ועבודה צמודה מול המגדלים המקומיים, החל מבחירת סוגי התה השונים ועד פיקוח על היבול והקטיף הידני. בנוסף, הקמנו בתי יישון, התססה ואריזה בצמוד למטעים. בנוסף הקמנו בארץ בית אריזה בשיתוף מרכז לשיקום בצפון.

הרי גליל

בגליל העליון, סמוך לקיבוץ יראון, חוויית מפגש משוחרר עם הטבע הולידה יקב חופשי ויצירתי בגישה ובעשייה שלו, פועל עם הטבע ויוצר יחסים ברי קיימא עם האדמה והכרמים הצומחים מתוכה. מתוך תפיסה זאת, יקב הרי גליל לקח על עצמו פרויקטים להובלת חזון הבר־קיימא כדרך חיים ביקב, בכרמים ובסביבה החברתית.

4COFFEE

הוקמה ב-2014 על ידי אביב מרון. 4COFFEE החלה כחנות קטנה המספקת טעימות קפה, פולי קפה במשקל ואת כל הפתרונות לשתיית קפה בבית. היום 4COFFEE עובדת עם מגוון עסקים בתחום התיירות והמזון בכל אזור הצפון ושואפת להמשיך להעלות את איכות הקפה בצפון.

מכוורת פרחי הגליל

מכוורת פרחי הגליל, מייצרת דבש טהור מהגליל ללא חימום: אקליפטוס, פרחי קיץ, אבוקדו, פרחי שיזף, פרחי בר וחורש ודרדר. נגה ראובן, דבוראית מהיישוב מנות, הקימה לפני 35 שנה את מכוורת 'פרחי הגליל', בעשר אצבעות והתפתחה עם השנים. במכוורת מאות כוורות דבש וכוורות לגידול מלכות והאבקה. את ארגזי הכוורות, מסגרות העץ והשעוויות ליערות הדבש היא מכינה לבדה. את שאר המכשור, כמו מכונת הרדייה, היא תכננה עם בעלי מקצוע שאיתרה במיוחד לצורך כך לאורך השנים. נגה נחשבת מומחית בגידול מלכות דבורים.

יקב רמת הגולן

הגליל הוא אזור הגידול הצפוני ביותר בישראל ונחשב הטוב ביותר לגידול ענבי יין. בתוך אזור גידול זה, רמת הגולן היא החלק בו הטמפרטורות הן הקרירות ביותר והענבים באיכות הגבוהה ביותר. הכרמים על רמה וולקנית זו גדלים מ- 400 מטר ועד 1,200 מטר מעל פני הים והגבוהים שבהם פוגשים שלג בחורף. יקב רמת הגולן ממוקם בעיר קצרין אשר במרכז הגולן.

שמן זית "אסי"

סיפורו של ASSI עמק המעיינות הוא סיפור של אהבה וחיבור לאדמה. הוא מתחיל בחקלאים המופלאים שדואגים לכרמי הזיתים ולפרי, ממשיך בבית הבד "שמן שאן" שמקפיד על רמות איכות ומקצועיות גבוהות ביותר ומעל הכל מדובר בסיפור הנשען על חיבור הוליסטי בין אנשים, שקמים בכל בוקר עם חיוך ותשוקה לעשות את מה שהם אוהבים.

משק שוחט

משק שוחט הינו משק משפחתי במושב כפר יהושע שבעמק יזרעאל, המגדל באהבה רבה 40 דונם של עצי זית לשמן ולמאכל, מזה 40 שנים. הזנים שגדלים אצלנו הם סורי, מנזלינו וברנע, ובקרוב יצטרפו עצים חדשים של זן פישולן. את העסק המשפחתי מנהלים היום בניו של פסח שוחט, ומלבד שמן זית יוצא דופן מכינים גם זיתים נהדרים למאכל מהעצים שלנו, ושקדים טבעיים וטריים מרמת הגולן ועמק החולה.

מעדני הטבע/אוטופי

בית מלאכה למעדני אגוז בעבודת יד. מעדני אגוזים טבעוניים, המיוצרים בתהליך ארוך בו האגוזים עוברים התססה פרוביוטית - מה שמקנה להם טעם גבינתי נהדר ומרקם קטיפתי מעבר ליתרונות הבריאותיים הרבים.

יוגבי העמקים

בשנת 2000 הוקמה המחלבה בידי חיים הלפרין. מוצרי החלב למיניהם מיוצרים מחלב שנחלב ברפת רובוטית מודרנית וחדישה. הפרות מגיעות בצורה חופשית ועצמאית לחליבה. מדי יום נחלב חלב טרי, וממנו מיצרים את כל המגוון הרחב של המוצרים. הייצור נעשה תחת השגחה ופיקוח מוקפד על איכות המוצרים, ההיגיינה ובריאות הלקוחות. הייצור נעשה תחת השגחתו הרצופה של משגיח כשרות ומוצרינו נושאים תו כשרות כדין.

מבשלת הגולן

בירה בזלת של מבשלת רמת הגולן, היא חלוצת טרנד בירות הבוטיק בישראל ואחת המבשלות האהובות והמתויירות בארץ. בירה בזלת ידועה בזכות השימוש במגוון סוגי כשות, לתת איכותית ותהליכי ייצור בלתי מתפשרים. כל מותגי הבירה של בזלת מבוקבקים ללא פסטור, ובטריות מקסימלית לחוויית שתייה מושלמת. פילזנר, חיטה בהירה, IPA, פורטר, אייל ענברי, דאבל בוק

סאנדל משקאות

מזקקת בוטיק לייצור משקאות מונשיין אלכוהוליים מתמרים, ממוקמת בישוב ארגמן בבקעת הירדן. המשקאות מתובלים בטעמי ג’ינג’ר, לימון ודבש, אניס ועוד תבלינים המעניקים למשקאות עומק, טעמים מוכרים ואיכות בלתי מתפשרת. תהליך הייצור כולו משלב התסיסה ועד לזיקוק מנוהל ומפוקח על ידי בעלי המשק בלבד, תוך הקפדה ודיוק מרביים. זכה ב-16 מדליות בתחרות הבינלאומית "Terravino", ביניהן מדליות כסף, זהב ודאבל זהב. מכיל רכיבים טבעיים בלבד כשר

המתססה

ראינו את אלפי התפוחים והאגסים שנשארים במטע לאחר הקטיף ואת כמויות המיכלים שנפסלים לשיווק בבית האריזה: גודל שאינו מתאים, מכת קטיף קטנה, צבע לא אחיד. הפירות מעולים, אך כבר לא ‘יפים’ מספיק כדי להיות בשוק. רצינו ערך מחודש עבור החקלאים שעובדים איתנו. התחלנו עם ייצור מיצים טבעיים ומעדני פרי. בהמשך, לאחר למידה מעמיקה,למדנו להתסיס סיידר אלכוהולי ולייצר חומצים. היום אנו גאים לספר שהמתססה קונה את הפירות שנפסלים לשיווק מחקלאים ברחבי הארץ, מתוך כוונה לעשות למען החקלאות הישראלית.

ברקנית

מתמחה בייצור גבינות צאן עשירות ומורכבות המאפשרות מתן ביטוי מלא לאיכויות החלב ואמנות הגבן. השילוב בין מסורת הגבינות הצרפתית, אופן העשייה המקומי וחומר הגלם הייחודי – הוא שילוב מפרה במיוחד, שבא לידי ביטוי בכל שלב ושלב בעשייה. ממוקמת בכפר יחזקאל.

אילן שוקולד נא

הינו בית מלאכה וחנות לשוקולד נא בקיבוץ גניגר שבעמק יזרעאל שהוקם על ידי אילן רוזנבליט. השוקולד שלנו הוא מעדן טבעי, טבעוני, מזין ובריא, עשיר בערכים תזונתיים ומצטיין בטעמו. הפרלינים מיוצרים בייצור ביתי מחומרי גלם משובחים שנבחרו בקפדנות. תהליך הייצור המדויק פותח במשך זמן רב, כדי להשיג את הטעם הנפלא והמרקם הנעים תוך הקפדה על שמירת ערכיו התזונתיים של חומר הגלם. החלווה שלנו עשויה מ66% טחינה מלאה טרום נבוטה, ללא חומרים מייצבים וללא סוכר.

בית לחם

מאפייה בוטיק ללחמי מחמצת בעבודת יד. ללא סוכר, שמן וללא חומרים משמרים.

טחינה שיבא

מבחר מוצרי טחינה וחלווה מסומסום אתיופי מובחר